ASAYİŞ

Narin Güran Soruşturmasında Şüpheler Artıyor: Aile Fertleri Gözaltında!

Diyarbakır'da 11 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Narin’in Tavşantepe Mahallesi Muhtarı amcası S.G.'nin ardından, annesi Yüksel Güran da gözaltına alındı. Yüksel Güran, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Abone Ol

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ın bulunması için başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltı haberleri art arda geldi.

Ekipler, Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı S.G.'yi gözaltına almış, amcanın telefonunun kaybolma anında 1 saat kapalı olması nedeniyle şüpheli bulunmuştu. S.G.’nin sorgusu devam ederken, anne Yüksel Güran da gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Narin'in anne ve babasından alınan DNA örneklerinin şüphelilerle karşılaştırılacağı bildirildi. Anne Güran, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında, kaybolma saatlerinde evin arka tarafında oğlunun ve iki arkadaşının tütün içtiğini ve bir köpeğe zarar verdiklerini belirtti. Bu açıklama, ağabey E.G.'nin de gözaltına alınmasına neden olmuştu. Ancak E.G.'nin kolundaki ısırık izinin Narin’e ait olmadığı belirlenince serbest bırakıldı.

Arama çalışmaları kapsamında, Narin'in kaybolduğu saatlerde bölgede bulunan yaklaşık 150 araç sorgulandı. Toplamda 12 bin 565 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi. Ayrıca, 7 iz takip köpeği kullanılarak 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.