GÜNCEL

Naci Görür'den 3 İle Korkutan Uyarı: 'En Az 7.4 Büyüklüğünde Deprem Olacak!'

Kahramanmaraş Depremleri Öncesinde Uyarılarda Bulunan Prof. Dr. Naci Görür’den Endişe Yaratan Yeni Tahmin: : Bingöl, Erzincan ve Tunceli 7.4 Büyüklüğündeki Depremlerle Sarsılacak

Abone Ol

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova-Erzincan bölgesinde en az 7.4 büyüklüğünde bir depremin eli kulağında olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Kahramanmaraş depremi tahminiyle dikkatleri üstüne çeken Naci Görür, Kanal Fırat'ta katıldığı 'Gündem' programında, bu bölgedeki Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucundaki Yedisu fayının tehlikeli bir şekilde gerildiğini vurguladı.

Görür, "Bu bölgede çok uzak olmayan bir gelecekte büyük bir deprem bekliyoruz. Depremin büyüklüğü 7'nin üzerinde olacak ve yıkıcı etki yaratacak" dedi. Tunceli'de de benzer bir deprem beklediklerini ekleyen Görür, bu uyarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Bölgedeki nüfus ve bina yoğunluğunun düşük olmasına rağmen, yaşanacak kayıpların önlenmesi için yerel yetkililerle görüştüğünü ve önlem alınması için çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, Görür, Karlıova-Bingöl-Göynük hattından başlayarak Elazığ, Malatya ve Hatay'a kadar uzanan fay hatlarında da dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Bu uyarıların ardından, yetkililerin ve halkın gerekli tedbirleri almasının hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.