GÜNCEL

Karayolları Raporu Kahramanmaraş'ın Kapanan Yolunu Görmezden Geldi!

Karayolları Genel Müdürlüğü, 17 Eylül 2024 tarihli yol durumu raporunda Türkiye genelindeki karayollarının en güncel durumunu paylaştı. Ancak Kahramanmaraş’ta trafiğe kapatılan yollar bültende hiç yer almadı.

Abone Ol

Özellikle Kahramanmaraş-Kayseri güzergahındaki tünellerde meydana gelen çökmeler nedeniyle yolun kapatıldığı biliniyor ve eski Göksun yolunun kullanıldığı ifade ediliyor. Buna rağmen raporda bu duruma dair hiçbir bilgi yer almadı.

Türkiye Genelinde Yol Durumu Raporu

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre Türkiye genelinde birçok noktada yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bazı bölgelerde ise yollar kapatılarak trafik diğer şeritlerden kontrollü bir şekilde sağlanıyor. İşte öne çıkan bazı çalışmalar:

  • Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu: Muallimköy-Altınova kavşakları arasında Osmangazi Köprüsü çıkışındaki bakım çalışmaları nedeniyle İzmir istikametinde sol ve orta şeritler kapalı. Trafik sağ ve emniyet şeritlerinden sağlanıyor. Çalışmalar, 18-19 Eylül tarihlerinde de devam edecek ve İzmir yönüne giden trafik, İstanbul istikametinden iki yönlü sürdürülecek.

  • Aydın-Denizli Otoyolu: Üstyapı çalışmaları nedeniyle Aydın istikametinde şerit daraltması yapılıyor, trafik kontrollü şekilde akıyor.

  • Anadolu Otoyolu: Bolu Doğu-Yeniçağa kavşağı arasındaki çalışmalar kapsamında Ankara istikametinde iki yönlü ulaşım sağlanıyor.

  • TAG Otoyolu: Aslanlı-Nurdağı kavşakları arasındaki deprem hasarlarının giderilmesi amacıyla yapılan onarım çalışmaları nedeniyle Adana istikametinden trafik iki yönlü ve kontrollü şekilde sürdürülüyor.

  • Antalya-Burdur Yolu: Yapım çalışmaları nedeniyle sol şerit kapalı, trafik sağ şeritten iki yönlü olarak devam ediyor.

Bu raporda Kahramanmaraş’taki tünel çökmesi ve yol kapanmasıyla ilgili herhangi bir bilgi yer almaması dikkat çekti.