GÜNCEL

Kahramanmaraş’taki Umutkent Konteyner Kenti’nde Toplumsal Hizmet Merkezi Açıldı

Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı iş birliğiyle Kahramanmaraş’ın Umutkent Konteyner Kenti’nde yeni bir Toplumsal Hizmet Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri Jongsul Park ve Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thomson katıldı.

Abone Ol

Açılış programında konuşan Ramazan Saygılı, Türkiye ile Güney Kore arasındaki tarihi dostluğa değindi. Saygılı, “Kore Savaşı’nda Kore halkının yanında olduk. Bugün Kore halkı da zor zamanlarımızda yanımızda olarak gerçek dostluğun ne anlama geldiğini gösterdi. Dostluk sadece güzel zamanlarda değil, zor günlerde kendini gösterir” dedi.

Kore Kızılhaçı’nın Desteği

Saygılı, 6 Şubat depremlerinin ardından Kore Kızılhaçı’nın Türkiye için tarihindeki en büyük bağışı yaptığını belirterek, “Kore Kızılhaçı’nın 31,2 milyon dolarlık yardımı, afetin ilk anlarından itibaren ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bu yardımlar, acil yardım malzemeleri ve sıcak yemek dağıtımları gibi kritik ihtiyaçların karşılanmasında önemli rol oynadı” dedi. Ayrıca, Kahramanmaraş’ta kurulan Türkiye-Kore Dostluk Köyü’nün iş birliğin somut bir örneği olduğunu vurguladı.

Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri'nin Mesajı

Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri Jongsul Park ise konuşmasında, “Kore Savaşı sırasında Türkiye’nin desteği hala hafızalarımızda canlı. Savaş sonrası Suvan şehrinde yetimlere bakılması, Kore’de unutulmaz bir yardımdı. İki kardeş ülke olarak birbirimize yardım etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

IFRC Türkiye Delegasyonu Başkanı'nın Değerlendirmesi

Jessie Thomson, Kore Kızılhaçı’nın desteklerinin hayat kurtarıcı olduğunu belirterek, “Kore Kızılhaçı’nın cömert destekleri, hem kaynaklar hem de personel açısından çok önemli bir rol oynadı” dedi.

Açılış ve Anı Fidanları

Açılış programının ardından, Saygılı, Park ve Thomson, günün anısına fidan dikti. Programa Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Emre Cebeci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Niğde Ulukışla Kaymakamı Yunus Köse ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar da katıldı.