YEREL YÖNETİM

Kahramanmaraş’ta Yeni Güzergâhın Sanat Yapıları İnşası Tüm Hızıyla İlerliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ilçesi Gayberli Mahallesi ile Güney Bağlantı Yolu arasında açtığı yeni güzergâhta sanat yapılarının inşasını sürdürüyor. Proje kapsamında, 32 metrelik birinci köprü menfezi tamamlanırken, ikincisinin inşasına da hızla devam ediliyor.

Abone Ol

Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki ulaşım standardını yükseltmek amacıyla başlattığı ulaşım atağını sürdürüyor. Yeni güzergâhta, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde zemin hazırlıkları tamamlandı ve sanat yapılarının inşasına geçildi.

Şu an için 32 metrelik köprü menfezinin yapımı başarıyla tamamlanmışken, ikinci menfez için demir donatıların bağlanması ve betonarme uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Sanat yapılarının inşası tamamlandığında, yeni bulvarın asfaltlama, yol çizgileri ve levhalandırma uygulamaları, aydınlatma sistemleri ve yürüyüş yollarıyla birlikte hizmete sunulması planlanıyor. Bu projeyle, Kahramanmaraş’ın ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha konforlu seyahat imkânı sağlanması hedefleniyor.