GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Tarihi Çarşıların Restorasyonu İçin İlk Kazma Vuruluyor!

Kahramanmaraş’ta Restorasyon ve Yeniden İnşa Çalışmaları Hız Kazanıyor: Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı İçin Önemli Adımlar Atılıyor

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta yürütülen imar ve inşa çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla şehri ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile birlikte Derepazarı, Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı'nda incelemelerde bulundu ve esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Ziyarette, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin ile AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül de hazır bulundu.

Kapalı Çarşı ve Demirciler Çarşısı'nda Restorasyon Başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Tarihi Kapalı Çarşı’nın restorasyon ve güçlendirme projesinin onaylandığını ve çalışmalara yakında başlanacağını ifade eden Görgel, Demirciler Çarşısı'nın ise TOKİ aracılığıyla yeniden inşa edileceğini açıkladı. Ayrıca, İsa Divanlı Mahallesi'nde yıl sonuna kadar konut ve iş yerlerinin yapımına başlanacağı müjdesini verdi.

Derepazarı Esnafına Geçici İş Yerleri Tahsis Edilecek

Derepazarı’ndaki esnafların da Ekim ayı sonuna kadar geçici iş yerlerine taşınacağını belirten Görgel, bu süreçte esnaflardan Eylül ve Ekim aylarında kira alınmayacağını duyurdu. Toptan Gıda Hali için 19 Eylül'de ihaleye çıkılacağını belirten Görgel, Kalemizin batısında yer alan rezerv alanlarda konut ve iş yeri yapımının da yakında başlayacağını sözlerine ekledi.

Başkan Görgel, Bakan Murat Kurum ve ekibine Kahramanmaraş’a gösterdikleri ilgi ve destekler için teşekkür etti ve şehri alt ve üstyapısıyla daha güçlü bir şekilde yeniden ayağa kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı.