ASAYİŞ

Kahramanmaraş'ta Sahte Altın Şebekesine Darbe!

Kahramanmaraş’ta sahte altın üreten ve satan bir şebeke, Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gerçekleştirilen operasyonla çökertildi.

Abone Ol

Alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş ve Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılıkları, Türkoğlu ilçesindeki ihbarlar üzerine harekete geçti. Söz konusu şebekenin, sahte altınları Kahramanmaraş, Antalya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin illerinde piyasaya sürdüğü iddia ediliyor.

Şüphelilerin, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından yargılanacağı açıklandı. Yapılan soruşturma sürecinde 20 kişinin olaya karıştığı tespit edildi. Şu ana kadar 15 ara yakalama gerçekleştirilirken, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü, Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde 1 Ekim 2024 tarihinde Kahramanmaraş ve Eskişehir illerinde 17 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ile sahte altın ele geçirildi. Toplamda 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.