GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Öğretmenlere “Sürdürülebilir Tarım” Eğitimi

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan "Sürdürülebilir Tarımla Geleceğe" projesi, TÜBİTAK 17. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında tematik alanda kabul edilen 86 projeden biri olan "Sürdürülebilir Tarımla Geleceğe" Projesi’nin tanıtımı KSÜ Ziraat Fakültesinde yapıldı.

Abone Ol

sınıf öğretmenine sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda eğitim vermeyi hedefliyor. Eğitimler, 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek. Proje, sürdürülebilir tarım bilincini artırmayı ve öğretmenlerin mevcut ve gelecekteki sorunlara çözüm üretme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.


Tanıtım Programı büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları ile aziz şehitler anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal marşımızın okunması ile başladı. Proje ile ilgili video izlenmesinden sonra

İl Milli Eğitim Müdürlüğü strateji geliştirme şubesi ve ARGE biriminden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Köse Kul, peşinden  İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan proje ile ilgili konuşmalarını yaptılar.
Konuşmalarından sonra topluca fotoğraf çekimi ile program sonlandırıldı.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doğan Gözcü, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
Haber: Oğuz KARAKOÇ