GÜNCEL

Kahramanmaraş'ta 'Narkoçelik-41' Operasyonu: Uyuşturucu Ticareti Yapanlara Büyük Darbe!

Türkiye genelinde uyuşturucu imalatçılarına ve satıcılarına karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Kahramanmaraş dahil 57 ilde düzenlenen “Narkoçelik-41” operasyonlarında büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve yüzlerce şüpheli yakalandı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonlar, bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği desteğiyle gerçekleştirildi. Bu dev operasyon kapsamında toplamda 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 644 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar, Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla gibi illerde başarıyla gerçekleştirildi.

Bu operasyon, uyuşturucu ticaretine karşı ülke çapında verilen mücadelenin ne kadar kararlı ve güçlü bir şekilde sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.