GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Kentsel Tasarım Projesinde 4 Binin Üzerinde Yaşam Alanı Yükseliyor!

Kahramanmaraş'ın şehir merkezinde devam eden Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde 4 binin üzerinde kalıcı konut ve iş yeri inşası hızla ilerliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü bu projede, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, tamamlanan çalışmalarla Kahramanmaraş'ın hem bölgesel hem de ulusal düzeyde önemli bir şehir haline geleceğini vurguladı.

Abone Ol

Yeni Kahramanmaraş'ın modernizasyonu kapsamında yapılan projeler, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi, Cahit Zarifoğlu Caddesi ve Ebrar Sitesi gibi ana bölgelerde yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Ayrıca, Azerbaycan Devleti tarafından Hayrullah Mahallesi'nde inşa edilen modern konutlar, şehre taze bir soluk getiriyor. Haydar Aliyev İlkokulu'nun inşasında da sona yaklaşıldığı ve okulun yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi planlandığı bildirildi.

Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ın imar ve inşasında büyük bir ilerleme kaydediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve ilgili Bakanlıklarımız ile paydaşlarımızın katkılarıyla projelerimizi hızla gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar şehir genelinde 17 binin üzerinde kalıcı konut ve köy evi tamamlandı ve sahiplerine teslim edildi. Şehir merkezinde 17 bin konut ve iş yerinin kazandırılması hedefleniyor ve 4 binin üzerinde yaşam alanının inşası devam ediyor. Kahramanmaraş, sadece konut ve iş yerleriyle değil, modern altyapısı, geniş yeşil alanları, sağlık ve eğitim tesisleri ve ulaşım ağlarıyla da büyük bir gelişim gösterecek. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş, ülkemizin önde gelen şehirlerinden biri olacak” dedi.