GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Eylül Ayı Asayiş Bilançosu: 3.007 Olay, 2.406 Gözaltı!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüler, il genelindeki asayiş ve güvenlik durumunu değerlendirdiği basın toplantısında Eylül ayında yaşanan olaylarla ilgili önemli verileri paylaştı.

Abone Ol

Eylül ayında Kahramanmaraş'ta toplam 3.007 asayiş olayı meydana geldiğini açıklayan Vali Mükerrem Ünlüler, bu olaylar sonucunda 2.406 kişinin yakalandığını belirtti. Ayrıca, gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 29 tabanca ve 89 tüfek ele geçirildi. Şahsa karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının %96, mal varlığına karşı suçlarda %75, topluma karşı suçlarda %98 ve devlete karşı suçlarda %96 olarak belirlendi. Takip edilmesi gereken 935 olayda ise %99 aydınlatma oranı elde edildi.

Narkotik ve Organize Suçlar

Narkotik suçlarla ilgili olarak toplam 405 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 427 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Vali, ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında 23.5 kilogram esrar, 850 gram bonzai ve 21 kök hint keneviri bulunduğunu kaydetti. Ayrıca, organize suçlarla ilgili bir operasyon yapıldığını ve bir kişinin tutuklandığını vurguladı.

Ekonomik Suçlar ve Sosyal Medya İzleme

Ekonomik suçlarla ilgili 11 operasyon gerçekleştirildiğini ve 10 şahsa işlem yapıldığını belirten Ünlüler, bu operasyonlarda çeşitli sahte belgeler ile motosikletlerin ele geçirildiğini söyledi. İnternet üzerinden suç işleyenlerle ilgili olarak 4.630 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yapıldığını ve terörle iltisaklı 430 hesaba işlem uygulandığını aktardı.

Kaçakçılık ve Trafik Güvenliği

Kaçakçılıkla mücadelede Eylül ayında 30 operasyon düzenlendiğini ifade eden Vali Ünlüler, bu operasyonlar sonucunda 7.339 paket sigara ve 2.668 kilogram tütün ele geçirildiğini açıkladı. Trafik güvenliğiyle ilgili olarak ise, Eylül ayında 4 ölümlü ve 399 yaralanmalı trafik kazası yaşandığını, toplamda 132.989 aracın kontrol edildiğini ve 21.066 sürücüye idari para cezası kesildiğini bildirdi.

Mobil Göç Noktaları ve Güvenlik Vurgusu

Mobil göç noktaları hakkında da bilgi veren Ünlüler, bu uygulamaya 6 Aralık 2023'te başlandığını ve bugüne kadar 12.063 yabancının sorgulandığını, bunlardan 230'u hakkında sınır dışı kararı alındığını belirtti. Vali, Kahramanmaraş’taki güvenlik çalışmalarının devam edeceğini vurgularken, "Aile birliğini tehdit eden ve toplumsal dokumuza zarar veren organize suç örgütlerinin peşini bırakmayacağız. Onları mutlaka adalete teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.