GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi Davasında Bilirkişilerden Şok Çekilme Talebi

Kahramanmaraş'ta Said Bey Sitesi Davasından Çekilen Bilirkişi Heyeti, Ebrar Sitesi Davasından da Çekildi.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'un davasında önemli bir gelişme yaşandı. Geçen hafta, 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi davasından çekilen bilirkişi heyeti, şimdi de Ebrar Sitesi F Blok davasından çekilme talebinde bulundu. Bu heyet, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Turgay Coşgun ve Prof. Dr. Barış Sayın, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mücteba Uysal, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Cihan Öser ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakkı Ekşi'den oluşuyor.

Bilirkişi heyetinin çekilme talebi, Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve UYAP sistemine işlendi. Heyet, geçtiğimiz hafta Said Bey Sitesi davasına ilişkin Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundukları dilekçede, kendilerine yönelik haksız ve taraflı yorumlarla linç kampanyalarına maruz kaldıklarını belirtti. Ayrıca, konunun uzmanı olmayan kişilerin hedef gösterme ve tehditleri ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, tarafsız çalışma imkanlarının ortadan kalktığını vurguladı.

Ebrar Sitesi F Blok davasında, 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği blokla ilgili olarak, biri tutuklu 9 sanığa "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.