GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimi: Trafik İhlalleri Havadan Tespit Edilecek!

Kahramanmaraş’ta, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla şehirlerarası karayollarında yeni bir denetim süreci başlatılıyor.

Abone Ol

1 Ekim 2024 – 24 Aralık 2024 tarihleri arasında, özellikle trafik yoğunluğu yüksek bölgelerde havadan drone ile trafik denetimleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, sürücülerin kurallara uyma bilincini artırmak ve trafikte “yakalanma riski” algısını sürekli yüksek tutmak amacıyla, belirli ihlaller etkin bir şekilde tespit edilecek.

Hangi İhlaller Denetlenecek?

Denetimlerde, özellikle sağ şeritte uygunsuz bekleme, bankette durma, ağır taşıtların yanlış şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme ve makas atma, hatalı sollama, yakın takip gibi trafik kazalarına neden olan ihlaller üzerine yoğunlaşılacak. Ayrıca, zorunlu durumlar dışında karayolu üzerinde duraklama ve park etme gibi ihlaller de tespit edilecek.

Dronelar Trafiği Havadan Gözlemleyecek

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlükleri, hava koşullarının elverdiği ölçüde drone kullanarak denetimlerini sürdürecek. Havadan yapılacak bu denetimlerle, kural ihlali yapan sürücülerin daha hızlı ve etkin bir şekilde tespit edilmesi hedefleniyor.