GÜNCEL

Kahramanmaraş’ta Boğaziçi Bölgesi İmar Çalışmalarına Açıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi bölgesinin artık yapılaşmaya uygun alan kapsamına alındığını açıkladı. Kurum, "Yapılaşmanın olduğu bölgelerde gerekli zemin iyileştirmeleri yapılarak inşaatlar sürdürülebilecek. Yapılaşmanın olmadığı alanlarda ise 6 ay daha araştırma yapılacak. Hayırlı olsun" dedi.

Abone Ol

Bakan Murat Kurum, geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'ı ziyaret ederek, şehrin yeniden imar ve inşası ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Bu ziyaretin ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda, heyelan riski nedeniyle daha önce uygun olmayan alan olarak belirlenen Boğaziçi bölgesinin uygun alan kapsamına alındığını müjdeledi. Gaziantep’te yaptığı basın açıklamasında Kurum, "Onikişubat ilçesindeki Boğaziçi bölgesi, heyelan riski nedeniyle uygun olmayan alan olarak sınıflandırılmıştı. Bilim insanlarımız 6 ay boyunca bölgede detaylı incelemeler yaptı. Geçen hafta Kahramanmaraş ziyaretimizde bu raporun sonucunu açıklayacağımızı söylemiştik" dedi.

"Kahramanmaraş’a Hayırlı Olsun"
Bakan Kurum, açıklamalarına şöyle devam etti: "Raporun sonuçlarına göre, heyelan tehlikesi taşıyan ve eğimin yüksek olduğu yerler belirlendi. Bu alanlarda henüz yapılaşma olmadığı için 6 ay daha izleme kararı alındı ve bu bölgelerin rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Boğaziçi bölgesinde mevcut yapılaşmanın olduğu alanlarda ise tüm inceleme ve izlemeler tamamlandı. Bu alanlarda önemli bir risk olmadığı tespit edildi. Gerekli zemin iyileştirmeleri yapılarak inşaatlara devam edilebileceği sonucuna varıldı. Kahramanmaraş’ımıza, afetzede vatandaşlarımıza hayırlı olsun."

Başkan Fırat Görgel'den Teşekkür
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Bakan Kurum ve ekibine teşekkür ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla göreve geldikten sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile birlikte şehrimizde yürütülen çalışmaları inceledik. Bakanımız, Boğaziçi bölgesiyle ilgili raporun sonucunun bu hafta açıklanacağını belirtmişti. Bugün müjdeyi verdi. Bilim insanlarımızın raporu doğrultusunda Tekerek Mahallesi, Batı Çevre Yolu - Karasu Bulvarı ve 97078. Sokak arasında kalan bölge artık uygun alan olarak değerlendiriliyor. Sayın Bakanımıza ve ekibine şehrim adına teşekkür ediyorum" dedi.