Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 13–19 Ağustos 2025 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde düzenlediği operasyonlarda önemli bir başarıya imza attı. Yapılan çalışmalar sonucunda farklı suçlardan aranan 273 kişi yakalanırken, çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.
Operasyonlarda; ruhsatsız tabanca, av tüfekleri, tarihi eser niteliğinde 93 obje ve sikke, uyuşturucu maddeler, 2,5 ton sahte toz deterjan, senet ve alacak defterleri gibi deliller bulundu. Ayrıca 113 kök kenevir, 507 gram esrar, 24 gram bonzai, 36 gram metamfetamin ve 4 gram eroinin yanı sıra 8 bin 100 adet “eriyen dolar” da ele geçirildi.
Toplamda 38 şüpheli hakkında tefecilik, kaçakçılık, tarihi eser ticareti ve uyuşturucu suçlarından işlem yapıldı. Bunlardan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.
Öte yandan Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri de DEAŞ silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla yabancı uyruklu 2 şahıs hakkında adli işlem başlattı. PKK/KCK terör örgütü propagandası suçundan aranan bir kadın şahıs ise yol kontrolünde yakalanarak adliyeye sevk edildi.