Ramazan Ayı'nın bereketiyle birlikte yoğun bir tempoya giren fırıncı esnafı, şimdi de geleneksel Bayram Kömbesi için hazırlıklara başladı.
Andırın'ın kendine özgü ekmekleriyle ünlü bölgesinde, Bayram Kömbesi yapımı uzun bir süreci kapsıyor ve oldukça zahmetli bir iş. Unlu mamuller üreticisi ve fırıncı Fatih Güzel, bu özel lezzetin yapım sürecini şu şekilde açıkladı: "Andırın'a özgü Bayram Kömbelerini hazırlamaya başladık.
Kepeği alınmamış un, süt, çörekotu, pekmez, şeker ve katmer içerisine tahin, tereyağı ve margarin karışımıyla özenle yapıyoruz. Odun ateşinde pişirerek lezzetini arttırıyoruz." Güzel ayrıca, Bayram Kömbelerinin kilogram olarak satıldığını ve fiyatının 150 TL olduğunu belirtti. Bu özel lezzetin ilçe dışından da yoğun talep gördüğünü vurgulayan Güzel, bayanlar tarafından yapılan Kömbelerin bayatlamaması ve lezzetli olmasıyla ilginin arttığını dile getirdi.