GÜNCEL

Kahramanmaraşlı Kadınlar Büyükşehir'in Kurslarında Meslek Ediniyor

Abone Ol

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik sunduğu meslek edindirme kurslarıyla sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini sergiliyor. Bu kurslar, kadınların el becerilerini geliştirmenin yanı sıra sosyalleşmelerine, yeni meslekler edinmelerine ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarına olanak sağlıyor.

Kadın Atölyeleri ve Eğitimler

Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde düzenlenen kurslarda, alanında uzman eğitmenler tarafından çeşitli atölye eğitimleri veriliyor. Bu atölyelerde Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat gibi konular ele alınıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen bu kurslara katılan kadınlar, eğitimlerle hem el becerilerini geliştiriyor hem de ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca, Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde tüm vatandaşlara yönelik ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

Kurs Sorumlusu Ayşe Deniz’den Açıklamalar

Kurs Sorumlusu Ayşe Deniz, kadınların atölyelerde aldıkları eğitimlerle yeni meslekler edindiğini ve bu sayede aile ekonomisine katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak kadınlara yönelik meslek kursları düzenliyoruz. Eğitimlerimize 100’e yakın kişi katılıyor. Bu kurslarda kadınlar hem sosyalleşme hem de meslek edinme fırsatı buluyor. 6 Şubat depreminin 3. haftasında çadırlarda eğitimlerimize devam ettik. Aile yakınlarını kaybeden kursiyerlerimiz oldu. Bu atölyeler yaralarını sarmaları açısından da çok faydalı oldu. Hep birlikte onların acılarını paylaştık, destek olduk. Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimler sayesinde ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine de katkı sağlayabiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak biz hep kadınların yanındayız.”

Ücretsiz Psikolojik ve Manevi Danışmanlık Hizmeti

Ayşe Deniz, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirterek, “Vatandaşlar ücretsiz bir şekilde yine bu hizmetlerden faydalanabiliyor. Karaziyaret’teki sosyal tesiste de yine çeşitli atölyelerde eğitimlerimiz devam ediyor. Orada da 70 kursiyerimiz var. Yine aynı şekilde Karaziyaret’te de psikolojik ve manevi danışma hizmetlerimiz de bulunuyor” dedi.

Kursiyerlerin Deneyimleri

Sümeyra Berber: "7 aydır Mefruşat kursunda eğitim alıyorum. Mefruşata ilgim vardı ancak bu konuda hiç eğitim almamıştım. Deprem sonrası acılarımızı hafifletmek ve psikolojik olarak biraz daha rahatlamak için bu kursa kaydoldum. Burada öğrendiğim bilgilerle yaptığım el işlerini kendi evimde kullanıyorum. Burada hem sosyalleşme hem de el becerilerimizi geliştirme imkânı buluyoruz. Yeni arkadaşlar ediniyor, çok güzel bağlar kuruyoruz."

Ayşe Nacar: "Ahşap boyama kursu öğrencisiyim. Depremden sonra kurulan çadır atölyelerinde de dikiş eğitimi almıştım. Psikolojik açıdan bu kurslar bana çok iyi geliyor. Buraya çocuklarımla birlikte geliyorum. Onlar için de bir farklılık oluyor, arkadaş ediniyorlar. Burada aldığım eğitimler neticesinde ürettiğim ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine de katkı sağlıyorum."

Zekiye Işık: "Ev hanımıyım. 6 aydır geri dönüşüm kursuna geliyorum. Burada hem zamanımı daha verimli değerlendiriyorum hem de yeni şeyler öğreniyorum. Geri dönüşümden kalemlik, abajur, tepsi gibi çok güzel ürünler yaptık. Ayrıca burada yeni arkadaşlar edinme fırsatım da oldu."