GÜNCEL

Kahramanmaraş'ın Batısında Sağanak Yağış Bekleniyor: Meteoroloji'den Kritik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş dahil birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Abone Ol

Yapılan son değerlendirmelere göre, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri başta olmak üzere, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu, Balıkesir’in batı ilçeleri ve Edirne çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Tahminler doğrultusunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Kahramanmaraş dahil olmak üzere sağanak yağışın etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Hava sıcaklıkları, kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında kalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney yönlerinden hafif, kuzeydoğu bölgelerinde ise kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvetli esecek. Kahramanmaraş ve çevresinde yaşayanların sağanak yağış nedeniyle olası su baskınlarına karşı tedbirli olması önemle vurgulanıyor.

Kahramanmaraş hava durumu ile ilgili bu güncellemeleri takip ederek, yağışın etkili olacağı günlerde planlarınızı gözden geçirin ve gerekli önlemleri alın.