GÜNCEL

Kahramanmaraş Öğretmen Akademilerinin Tanıtımı yapıldı

Kahramanmaraş'ta Eğitimde Yeni Dönem Başlıyor: Öğretmen Akademileri Tanıtıldı

Abone Ol

Kahramanmaraş’ın köklü eğitim mirasını ve kültürel değerlerini geleceğe taşımak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimini sürekli desteklemek ve eğitimde fark yaratan çalışmalara imza atmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde, Kahramanmaraş Valiliği himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün faaliyete geçirmiş olduğu Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri tanıtım programı Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda yapıldı.


Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri kapsamında "Edebiyat", "Şehir ve Kültür" ile "Müzik" akademilerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, il/ilçe protokolü ve öğretmenler katıldı.

Sunuculuğunu eğitimci Turgay Duz’un yaptığı Program Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan’ın konuşmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü  Erhan Baydur’ Öğretmen Akademileri ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Kahramanmaraş Öğretmen Akademilerini tanıtan kısa bir video gösterimi sonrasında ,  Edebiyat Akademisi’nin tanıtımını yapmak üzere Akademi Koordinatörü Mustafa Köneçoğlu’ katılımcıları aydınlattı.

Şehir ve Kültür Akademi  Akademi Koordinatörü Muhammet Kılıçsallayan’ Şehir ve Kültür Akademisini tanıttı.
Doç. Dr. Alper Şakalar  Müzik Akademisi’nin tanıtımı yaparak , ilk dersin  konusu olan "Mahsuni Şerif’in Sanatçı Kimliği ve Eserlerinin Müzik Teorisi Açısından İncelenmesi" hakkında bilgi verdi.

Programın sonunda DUK Orkestrası’nı eşsiz türkülerden oluşan konserini gerçekleştirdi ve program protokol ve akademinin eğitmen kadrosuyla  hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi
HABER: Oğuz KARAKOÇ