GÜNCEL

Kahramanmaraş İtfaiyesine 3 Milyon TL’lik Modernizasyon

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına Yeni Test Laboratuvarı ve Teknik Ekipmanlar Kazandırıldı

Abone Ol

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının olaylara daha etkili ve güvenli bir şekilde müdahale edebilmesi amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığına modern bir test laboratuvarı ve yeni teknik ekipmanlar kazandırdı. Yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen bu yeni sistemler, itfaiye erlerinin kullanmakta olduğu solunum maskeleri ve tüplerin kalitesini ve sızdırmazlığını test etmeye olanak tanıyor.

İtfaiye Dairesi Başkanı Onur Erdi, bu yeniliklerin itfaiye teşkilatına büyük katkı sağladığını belirtti. Erdi, “Yeni laboratuvarımız, itfaiye personelimizin olaylara müdahale ederken kullandığı ekipmanların kalitesini test etmek için donatıldı. Solunum maskelerinin sızdırmazlık testi ve solunum tüplerindeki havanın kalitesinin ölçülmesi, yangın esnasında itfaiyecilerimizin sağlığını korumaya yönelik önemli adımlardır. Ayrıca, yeni hidrostatik test cihazımızla tüplerin dayanıklılığını da değerlendirebiliyoruz. Bölgeye hitap eden bu laboratuvar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının donanımlarını da test etme kapasitesine sahiptir,” dedi.

Erdi, laboratuvarın hayata geçirilmesinde katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür ederek, “Yeni sistemlerle itfaiye erlerimiz olaylara daha güvenli bir şekilde müdahale edebilecekler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşkilatımıza sağladığı bu imkanlar için teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.