GÜNCEL

Kahramanmaraş İstiklalspor'a 44 Bin TL Para Cezası!

Kahramanmaraş İstiklalspor, Zonguldakspor FK'yı ağırladığı müsabakanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'ya sevk edilmişti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, kırmızı-beyazlı ekibin alacağı cezalar belli oldu.

Abone Ol

Kahramanmaraş İstiklalspor, çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ihtar cezası alırken, usulsüz seyirci alınmasından ötürü 23 bin 400 TL ve taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle de 21 bin TL para cezasına çarptırıldı. Toplamda 44 bin 400 TL para cezası ödeyecek olan kulüp, taraftar olayları ve stadyum düzenlemeleri konusunda daha dikkatli olma uyarısı aldı.

TFF'den Yapılan Açıklama

TFF'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29.09.2024 tarihinde oynanan Kahramanmaraş İstiklalspor-Zonguldakspor FK Nesine 3. Lig 4. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası verilmesine karar verilmiştir. Aynı müsabakada usulsüz seyirci alınmasından dolayı 23.400 TL, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle ise 21.000 TL para cezası uygulanmıştır."

Kahramanmaraş İstiklalspor'un aldığı bu cezalar, taraftarların davranışlarına daha fazla özen göstermesi gerektiğini ve kulübün stadyum düzenlemeleri konusunda daha dikkatli olması gerektiğini ortaya koyuyor.