Gençliğini eğlenmekle geçiren,ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.”
Bu cümleler Ord.Prof.Dr. Ali Fuad Başgil’in “Gençlerle Başbaşa” isimli kitabından,kitap Onikişubat Belediyesi tarafından 10.000 adet Yağmur Yayınlarına bastırıldı ve dağıtılmaya başlandı. Eser 2004 yılında 100 temel eser kapsamına girdi ve orta Dereceli Okul öğrencilerine bir tavsiye niteliğinde olup,80 saifedir. Eser gençlerimize karakter eğitimi vermede ve bir yol haritası çizmede yardımcı olacaktır.
Belediye Başkanı Sayın Hanefi MAHÇİÇEK Bey,”gençleri her fırsatta düşündüğünü, bu eseri onlar için özel olarak bastırdığını, bir başucu kitabı olan eserin gençlerin hayatına çok şey katacağını ve karakter oluşumuna yardımcı olacağını belirten, başkan bu tarz yayınların ve hizmetlerin Onikişubat Belediyesi kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü bünyesinde devam edeceğini belirtti”.
Kitapların insan hayatındaki bıraktığı izler çok önemlidir.Bu tip kitaplar başkanın da dediği gibi gerçekten gençler için bir başucu kitabı ve rehberdir.Kitaplar aslında yaşamın kendisidir, bir kitabın içinde yaşanmış hayatları gözlemleriz.
Hemen aklıma,Christopher Morley’in şu anlamlı cümleleri geldi,”Bir adama bir kitap sattığın zaman,ona yarım kilo kâğıt,mürekkep ve tutkal satmış olmassın.Ona tamamıyla yeni bir yaşam satmış olursun.Sevgi,dostluk,mizah ve geceleyin denizlerde dolaşan gemiler.Eğer o kitap gerçekten benim anladığım anlamda bir kitapsa,onun içinde bütün gökler ve yer vardır.”
Bu arada İslam alimlerinden İmam-ı Azam’ın şu cümlesi de, hepimizin bir kere daha oturup düşünmesi gerektiğini ima ediyor olsa gerek,” Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım, başım göğe değerdi.”
Günümüz dünyasında gittikçe yalnızlaşan gençlerimizi dinleyerek, anlayarak yaklaşırsak herhalde uyuşturucudan uzak bir dünya yakalarız!
Değerli Başkanımız Hanefi Mahçiçek Bey’in gençlerin dünyasına olan duyarlılığı sayesinde,geleceğimiz olan gençlere yaklaşımı ve onlarla hayatı paylaşacağımızı umuyoruz.
Yeniden geleceğimiz adına Gençler Başbaş’a olmaya ne dersiniz?