Kahramanmaraş'ta, "Türk Mutfağı Haftası"nda yöresel ev yemekleri tanıtıldı
Kahramanmaraş'ta, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında hazırlanan yöresel yemekler tanıtıldı.
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Mutfak Müzesi'nde Türk Mutfağı Yemek Atölyesi (Workshop) yapıldı.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Cihan Canbolat, Öğretim Görevlisi Duygu Kırmızıkuşak, Araştırma Görevlisi Ebrar Parmaksızoğlu eşliğinde eşgili aya sulusu, Maraş sarı çeltik pirinç pilavı, zeytinyağlı yaprak sarması, düğün çorbası, kısır köftesi, otlu gözleme, çoban salatası ve fırında sütlaç hazırladı.
Yemekler daha sonra müzedeki tarihi mekanları da gezme fırsatı bulan katılımcılara ikram edildi.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Haber46 sitemize
abone olun.