Güncel

Bayrak Olayı Kahramanmaraş'ta 103. Kez Gururla Kutlandı!

Abone Ol

Maraş’ın Milli Mücadelesinde Bayrak Olayı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Başkan Güngör, “Ecdadımızın kurtuluş mücadelesi sadece Kahramanmaraş’ın değil tüm Anadolu’nun kurtuluşuna kıvılcım olan, bağımsızlık ateşini yakan bir olay. Kurtuluş mücadelemizin sembol isimleri Sütçü İmam, Şeyh Ali Sezai Efendi, Arslanbey, Senem Ayşe, Abdal Halil Ağa, Avukat Mehmet Ali Bey, Rıdvan Hoca ve ismini sayamadığımız tüm kahramanlarımızın ruhları şad olsun” dedi.

Maraş’ın Milli Mücadele’sinin dönüm noktalarından Bayrak Olayı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler tertip edildi. Şeyh Adil Mezarlığı’nda Rıdvan Hoca’nın kabir ziyaretiyle başlayan program, Atatürk Meydanı’nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Avukat Mehmet Ali Bey’in kaleme aldığı Âlem-i İslam’a Hitap Beyannamesi’nin okunması ve temsili hutbe konuşmasının ardından protokol üyeleri ve yüzlerce Kahramanmaraşlı, ellerinde Türk Bayrağı’yla Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’ne yürüdü. Tarihi Kale’de Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu.