Ege Bölgesi'nde susam en çok Manisa'da üretiliyor

Abone Ol


Akyol, Manisa’da susam üretiminin en çok olduğu ilçelerin sırasıyla Köprübaşı (840 ton), Kula (582 ton), Salihli (348 ton), Demirci (243 ton) ve Selendi (220 ton) olduğunu belirtti. Manisa’da susam üretiminde en yüksek verimin 75 kg/da ile Yunusemre, en az veriminse 30 kg/da ile Sarıgöl ilçesinde olduğunu kaydetti. 2014 yılında Ege Bölgesi’nde susam üretim miktarının, bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artarak 7 bin 653 ton olduğunu aktaran Akyol, “Ege Bölgesi, 128 bin 157 dekarlık hasat alanıyla Türkiye toplam susam üretiminin yüzde 43,2’sini karşılamaktadır. 2014 yılında Ege Bölgesi illeri arasında en fazla susam üretimine sahip il 2 bin 443 tonluk üretimle Manisa olurken en az susam üretime sahip olan il ise 14 tonla Kütahya’dır.” dedi.