EĞİTİM

DEVA Partili Ekmen: Halk eğitim merkezlerinde ciddi sorunlar yaşanıyor!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Halk eğitim merkezlerinde açılan birçok kursun şu anda açılamadığını dile getirdi.

Abone Ol

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Okul güvenliği ne zaman Mili Eğitim Bakanlığına verilecek? 

Tasarruf genelgesinden kaynaklı okullarda temizlik işini bakan İŞKUR personelinin işe düşük bir çalışma saatiyle başlatıldığını söyleyen Ekmen, söz konusu duruma karşın Millî Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir çalışmasının olup olmadığını sordu. Okulların güvenlik meselesine değinen Ekmen, “Okulların önünde uyuşturucu satışları aldı başını gidiyor. Okullarda her türlü şiddete rastlıyoruz. Okullarda düzenli güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi ne zaman okul aile birliklerinin sorumluluğundan alınıp Millî Eğitim Bakanlığının sorumluluğuna verilecektir?” diye sordu. 

Halk eğitim merkezlerinde ciddi sorunlar yaşanıyor!

Halk eğitim merkezlerinde açılan birçok kursun şu anda açılamadığını dile getiren Ekmen, “Birçok okulda bu nedenle öğrencilere vadedilen seçmeli dersler verilemiyor. Birçok alanda sorunlar yaşanıyor ve halk eğitim merkezlerindeki açılamayan bu kurslarla ilgili olarak bir düzenleme var mı?” dedi.