GÜNCEL

Bakan Yerlikaya'dan Deprem Açıklaması: 5.9'luk Depremde 3 Bina Hasar Aldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'da toplam 3 binada kısmi çökme yaşandığını belirtti ve herhangi bir can veya mal kaybının olmadığını söyledi.

Abone Ol

AFAD, depremin saat 10.46'da, Malatya'nın Kale ilçesi merkez üssü olmak üzere, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat ve Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi.

Yerlikaya'nın Açıklaması: "Kısmi Çökmeler Var, Can Kaybı Yok"

Bakan Yerlikaya, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 3 binada kısmi çökme olduğunu ancak can ve mal kaybının yaşanmadığını bildirdi. Ayrıca AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar geldiğini, bunların 341'inin bilgi amaçlı, 33'ünün ise yardım talebi içerdiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."