GÜNCEL

Bakan Kurum Kahramanmaraş'ta: Deprem Konutlarını Yerinde İnceledi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depreminin merkezi Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

Abone Ol

Bakan Kurum, deprem sonrasında yapımı hızla tamamlanan 10 bin konut ve iş yerinin yanı sıra, inşası bitme aşamasına gelen okulu yerinde değerlendirdi.

Bakan Kurum, Azerbaycan Mahallesi'ni ziyaret ederek, burada yapılan çalışmaları inceledi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurum, depremin maliyetinin 104 milyar doları bulduğunu ve ülke genelinde yapılan konut sayısının 276 bine ulaştığını belirtti. Ayrıca, 4.500 köyde afetzedelere köy evleri inşa edildiğini ve bugüne kadar 76 bin köy konutunun teslim edildiğini ifade etti.

Deprem sonrası inşa edilen konut ve iş yerlerinde 153 bin emekçinin çalıştığını vurgulayan Kurum, yıl sonuna kadar hedeflerinin 200 bin konutu teslim etmek olduğunu söyledi. Kahramanmaraş özelinde ise 17.592 hak sahibine konutların teslim edildiğini belirten Bakan Kurum, farklı mahallelerde toplamda 71.568 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü kaydetti.

Bakan Kurum, devlet ve milletin el birliğiyle hareket ederek depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini, kardeşlik ruhuyla çalışmaların hızla devam edeceğini vurguladı.