GÜNCEL

akıllı telefonu ve e-postası olmayan yönetmen kimdir

2020'deki bir röportajında hangi yönetmen insanlarla e-posta yoluyla iletişim kurmaya hiçbir zaman ilgisi olmadığı için kullanmadığını ve akıllı telefonunun olmadığını belirtmiştir

Abone Ol

 2020'deki bir röportajında hangi yönetmen insanlarla e-posta yoluyla iletişim kurmaya hiçbir zaman ilgisi olmadığı için kullanmadığını ve akıllı telefonunun olmadığını belirtmiştir

Nolan'dan teknoloji itirafı: "Akıllı telefon taşımıyorum"
Oppenheimer'ın yönetmeni, çocuklarının kendisine "muhafazakar" dediğini de sözlerine ekledi

Nolan, "Çocuklarım muhtemelen benim tam bir muhafazakar olduğumu söyleyecektir" diyerek ekledi:

Aslında ben bu tanıma karşı çıkardım. Bence teknoloji ve sağlayabildikleri inanılmaz. Bu bizzat ne kadar dahil olduğumla ilgili kişisel seçimim.

Nolan sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bu dikkat dağıtma seviyesiyle ilgili. Eğer kendi malzememi üretiyor ve senaryolarımı yazıyorsam, bütün gün akıllı telefon başında olmak benim için pek de faydalı olmaz.

Nolan Oppenheimer'ı, kariyeri boyunca "daha önce hiç yapmadığı" bir taktikle, birinci tekil şahıs ağzından kaleme aldı.

52 yaşındaki yönetmen, Empire'a verdiği röportajda, "Bunu daha önce yapan oldu mu bilmiyorum" demişti. 

Ama asıl mesele şu ki, filmin büyük bölümünü oluşturan renkli sekanslarda her şey Oppenheimer'ın bakış açısından anlatılıyor. Kelimenin tam anlamıyla onun gözünden bakıyorsunuz.

Nolan ayrıca Wired'a yapay zekanın film yapımcılığındaki rolü konusunda "iyimser" olduğunu ifade etmişti. Ancak ödüllü yönetmen, teknolojiyi bir yardım "aracından" daha fazlası olarak görmemek konusunda uyardı.

Batman üçlemesinin yönetmeni, "Eğer yapay zekaya yasal olarak şirketlere yaptığımız gibi bir insan statüsü tanırsak, o zaman evet, çok büyük sorunlarımız olacak" diyerek ekledi:

Bana göre yapay zekayla ilgili mesele çok basit. Algoritma terimi gibi. Şirketlerin algoritmaları ve yapay zekayı, eylemlerinin sorumluluğundan kaçmak için kullandıklarını izliyoruz. Eğer yapay zekanın çok güçlü olduğu görüşünü onaylarsak, insanları eylemlerinin sorumluluğundan kurtarabileceği görüşünü de onaylamış oluruz. Yapay zekanın en büyük tehlikesi, ona bu tanrısal özellikleri atfetmemiz.