GÜNCEL

Adana Depremleri Kahramanmaraş Depremlerinin Artçısı!

Adana'nın Kozan ilçesinde sabahın erken saatlerinde meydana gelen art arda üç deprem, bölge halkında ve çevre illerde paniğe yol açtı.

Abone Ol

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre, ilk olarak 4.6 büyüklüğünde bir deprem saat 05.32'de gerçekleşti. Bunu takip eden bir dakika içinde 4.5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı yaşandı, ardından 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tüysüz, bu sarsıntıları 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerin artçısı olarak değerlendirdi.

Bölgedeki biriken stresin bu depremlerle boşaldığını belirten Tüysüz, "Bu tür hareketlilikler, bir yıl daha devam edebilir" dedi. Ayrıca, bölgedeki depremlerin orta büyüklükte olduğunu ve bu şiddetin üstünde bir deprem beklemediğini ifade etti.

AFAD, depremler sonrası bölgede herhangi bir can kaybı veya ciddi hasar tespit edilmediğini duyurdu. Ancak, bu açıklamalar bölge halkında endişe yaratmaya devam ediyor.