ASAYİŞ

23 İlde DEAŞ Operasyonu: 105 Şüpheli Gözaltına Alındı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik 23 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 105 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone Ol

19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Terörle Mücadele Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda Aksaray, Ankara, Batman, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa, Uşak, Adana, Hatay, İstanbul ve Yalova illeri yer aldı.

Operasyonlar kapsamında yakalanan zanlıların, DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, örgüte finansal destek sağladıkları ve sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetlerinde bulundukları belirlendi. Çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana da el konuldu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin her köşesinde teröre geçit vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin gece gündüz demeden sürdürdüğü mücadele kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.