Kopar, Osmanlı döneminden gelen çarık modellerini el yapımı ve doğal deri kullanarak üretiyor. Son 30 yıldır dede ve babasından devraldığı mesleği sürdüren Çiğdem Kopar, yaz aylarında terletmeyen ve çorapsız giyilebilen çarıklarını 700-900 TL arasında satışa sunuyor.

Kopar, 45 yaşında ve 2 çocuk annesi. Babasından akşamları eve getirilen işlerin nakış ve minyatürlerini yaparak mesleği öğrenen Kopar, aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Çarık ve yemeni esnafı olarak, imalat fiyatının üzerine az bir kar marjıyla ürettikleri ürünleri pazarlıyorlar.

Whatsapp Image 2024 05 06 At 22.07.53 (1)

Çiğdem Kopar, yetkili kurumların esnafa destek olmasını, kalkındırıcı destekler verilmesini ve bölgeye turist çekilerek esnafın desteklenmesini talep ediyor. Ürünler yazlık ve kışlık olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yazın serin tutan, terleme ve koku yapmayan hakiki deriden yapılan yemeni ve çarıkları Kahramanmaraş ve çevre illerde pazarlayan Kopar, mesleği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için cüzi karlarla satışa sunuyor.

Kahramanmaraş'ta 19 Mayıs Coşkusu: Fener Alayına Binlerce Kişi Katıldı! Kahramanmaraş'ta 19 Mayıs Coşkusu: Fener Alayına Binlerce Kişi Katıldı!

Kopar, mesleğin devam etmesi için kurslar açarak öğrenci yetiştiriyor ve bu sanatın yaşatılmasının önemini vurguluyor.