Hıdırellez Nedir ve Hıdırellez'de Neler Yapılır? Hıdırellez Caiz mi? Hıdırellez Nedir ve Hıdırellez'de Neler Yapılır? Hıdırellez Caiz mi?

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz yıl yaşanan depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları'nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava başladı. 2'si tutuklu 10 sanık, 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan yargılanıyor.

Duruşmada, binanın müteahhidi Şahin Avşaroğlu, binanın yönetmeliğe uygun yapıldığını savundu ve “Bu deprem yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem” ifadesini kullandı. Bad-ı Saba Konutları'nın yıkılmasının ardından yapılan incelemelerde, binanın yıkılmasına neden olan herhangi bir sorumlu bulunamadığı belirtilmişti.

Şahin Avşaroğlu, savunmasında, binanın inşaatında tüm kurallara uyulduğunu ve inşaat aşamasında kendisine herhangi bir uyarı gelmediğini dile getirdi. Ayrıca, dava konusu olan binanın, o dönemde yürürlükte olan 2007 yönetmeliğine uygun yapıldığını da ekledi.

Tutuklu sanıklardan Hamit Kocabaş da suçlamaları kabul etmedi ve sağlık sorunları olduğunu belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederken, duruşma sonunda mahkeme heyeti, Hamit Kocabaş'ın tahliyesine karar verdi. Şahin Avşaroğlu'nun tutukluluğunun devamına hükmedilirken, dava 16 Temmuz'a ertelendi.

Bad-ı Saba Konutları davası, Kahramanmaraş halkı tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Olayın tüm detayları ve gelişmeleri ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.