Nizip adliyesindeki duruşmanın ardından mahkeme, tutuklu yargılanan üç kişiyi serbest bıraktı. Ancak, bu karar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarını adeta yıkıma uğrattı.

Furkan Apartmanı davasında, taşıyıcı kolonun kesilmesi üzerine başlayan yargı sürecinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı rapor mahkeme dosyasına eklendi. Ancak, avukatlar raporların yetersiz ve çelişkili olduğunu belirterek yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Kahramanmaraş'ta Planlı Elektrik Kesintisi Yaşanacak: İşte Detaylar! Kahramanmaraş'ta Planlı Elektrik Kesintisi Yaşanacak: İşte Detaylar!

Tahliye kararının ardından avukatlar tarafından mahkemeye itiraz dilekçesi sunuldu ve yetersiz raporun yeniden yetkili bir üniversiteden bilirkişi raporu istendi. Bu süreçte mahkemenin erken tahliye kararı taraflarda şaşkınlık yarattı ve avukatlar tarafından kararın gözden geçirilmesi talep edildi.

Furkan Apartmanı davasındaki yakınlarını kaybeden vatandaşlar, mahkeme kararının acılarını katladığını ifade ettiler. Nizip’teki depremde can kaybının yaşandığı tek bina olan Furkan Apartmanı davasının müteahhitleri ise halen aranmaya devam ediyor.